< Terug naar overzicht

Deelnemers pilootproject ‘geassocieerd onderwijs’ bij Audi Brussels geslaagd

De tien leerlingen die deelnamen aan het pilootproject ‘geassocieerd onderwijs’ van Audi Brussels zijn geslaagd voor hun vakproef. Vijf kunnen meteen aan de slag als installatietechnieker, de andere worden verder opgeleid tot onderhoudstechnieker.

Het pilootproject ‘geassocieerd onderwijs’ startte in het schooljaar 2012-2013 met leerlingen uit twee partnerscholen, het Brusselse Don Bosco-instituut en het KTA Halle. Een dergelijke samenwerking tussen school en industrie is nieuw in België.

Tien leerlingen hebben hun tweede en laatste opleidingsjaar met succes afgesloten. Vijf afgestudeerden kunnen aan de slag als installatietechnieker bij Audi Brussels. De andere vijf specialiseren zich verder en starten in september hun derde en laatste opleidingsjaar als onderhoudstechnieker. De studenten zullen 95% van hun tijd doorbrengen bij Audi Brussels.

De basisopleiding als installatietechnieker bestaat uit vier pijlers: gewoon onderricht op de partnerscholen, onderricht in de school met behulp van Audi-materialen, onderricht in het klaslokaal voor robot- of lasertechniek bij Audi en een stage op de productielijn van de Audi A1.

“De vakkennis van onze medewerkers is uitermate belangrijk. Vooral de opleiding van de komende generatie vakmensen is bij ons een zeer centraal thema. Nu het pilootproject geslaagd is, willen we de volgende stap zetten met een nieuwe, bijkomende opleiding”, zegt Michael Schmid, directeur Personeelszaken bij Audi Brussels.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen