< Terug naar overzicht

Deelnemers aan outplacement vinden sneller nieuwe baan, maar met minder loon

Deelnemers aan individueel outplacement vinden voor het derde jaar op rij sneller een nieuwe baan, maar moeten wel loon inleveren. Het persoonlijke netwerk is het belangrijkste zoekkanaal naar een nieuwe job.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Belgische outplacementresultaten van Right Management. Een ruime meerderheid van de deelnemers in indivudueel outplacement vonden in 2013 een nieuwe baan. Bovendien was de zoektocht in 2013 korter dan het jaar voordien.

Kaderleden zochten in 2013 gemiddeld 5,48 maanden, professionals en bedienden 4,62 maanden. Daarmee is de zoektocht bijna terug op het niveau van voor de crisis. Toen hadden kandidaten respectievelijk vijf en vier maanden nodig.

Bij de bedienden en professionals zijn er bijna evenveel 45-plussers (46%) als deelnemers jonger dan 45 jaar (54%). 61% van de kaderleden is ouder dan 45 jaar en 39% jonger. Het aantal professionals en bedienden jonger dan 35 jaar is gestegen met 5%.

De slaagkansen lopen voor alle leeftijden en profielen nagenoeg gelijk. Pas vanaf de leeftijd van 55 jaar verloopt de zoektocht moeilijker, vooral in sterk veranderende sectoren zoals IT en HR. Ook internationale senior management-profielen in outplacement hadden het moeilijker dan voorgaande jaren. “Dat is wellicht te wijten aan het dalende aantal internationale hoofdkantoren in België en de afvlakking van organisatiestructuren”, zegt Lynn Coutigny, managing director bij Right Management.

Voor het eerste jaar is het persoonlijke netwerk ook voor professionals en bedienden het belangrijkste kanaal in de zoektocht naar een nieuwe betrekking. Klassieke advertenties en spontane sollicitaties vervolledigen de top drie. Bij kaderleden staat het persoonlijke netwerk al langer met stip op één, gevolgd door de stap naar een eigen onderneming of consultancy op zelfstandige basis.

Voor het tweede jaar op rij moeten de deelnemers aan outplacement wel loon inleveren. De helft van de deelnemers (kaderleden 55%, bedienden en professionals 48%) verdient in zijn baan minder. Slechts een kleine minderheid (16%) vindt een baan met een hoger salaris. “Het lagere salaris is ook vaak een bewuste keuze. We merken dat factoren als de reistijd naar het werk, fileleed en de balans werk-privé zwaarder doorwegen dan het brutoloon”, zegt Coutigny.

Bron: Right Management

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen