< Terug naar overzicht

De werksfeer kan beter. En dan?

De helft van de Belgische werknemers is ontevreden over de sfeer op het werk. Terwijl een meerderheid een goede sfeer zeer belangrijk vindt. Goed om weten, maar wat doe je ermee?

Amper de helft (51 procent) van de Belgische werknemers is tevreden met de sfeer op het werk, zo leert een enquête van externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Mensura bij ruim 41.500 respondenten. 37 procent vindt dat het beter kan en 14 procent stelt dat het ronduit niet oké is met de sfeer op het werk.
De bevindingen staan in schril contrast met hoe belangrijk de respondenten de sfeer op het werk vinden. Maar liefst vier op vijf werknemers is het erover eens: een goede sfeer op het werk is zeer tot extreem belangrijk.
De bevraging legt ook een pijnpunt bloot wat betreft steun en waardering door collega’s. Meer dan een derde (35 procent) van de respondenten ervaart niet genoeg tot helemaal geen steun en waardering. Nochtans vindt een grote meerderheid aanmoediging en toegankelijkheid van leidinggevenden erg belangrijk.

Ten slotte is amper 51 procent tevreden met de organisatiecultuur op de werkvloer – de waarden, normen en manier van omgaan met elkaar. Nochtans geeft ook hier weer meer dan driekwart (78 procent) aan dat de organisatiecultuur zeer belangrijk is.

Over hoe de werksfeer te verbeteren, kunnen we weinig meer zeggen dan dat het niet simpel is. Misschien is het zelfs onbegonnen en onnodig werk? Wat denkt u erover en waarom? Laat het weten aan jos.gavel@hrsquare.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen