< Terug naar overzicht

De wereld rond met Karel Declercq (IMF): “De zorgende rol van HR wordt belangrijker”

Belgen nemen overal in de wereld HR-verantwoordelijkheden op. Sommigen zijn korte tijd in het buitenland, anderen hebben ons land definitief verlaten. HR Business Partner Karel Declercq stak na zes jaar bij de Europese Centrale Bank in Frankfurt de oceaan over naar het Internationaal Monetair Fonds in Washington. Zijn verhaal. Tekst: Hermien Vanoost

Na de financiële crisis van 2008-2009 besloot het Europees Parlement om één centrale toezichthouder voor alle grote banken in de eurozone aan te stellen, gekoppeld aan de Europese Centrale Bank (ECB). Kredietinstellingen in de Europese Unie zouden daardoor op een meer coherente en consistente manier gecontroleerd worden, waardoor falend financieel beleid sneller aan het licht zou komen en rampscenario’s zoals bij de bank Dexia vermeden zouden worden.

In de maanden die aan de oprichting van die bankenwaakhond voorafgingen, wierf de ECB een legertje HR Business Partners aan om de werving en selectie van een duizendtal gespecialiseerde financiële profielen in goede banen te leiden. Een van hen was Eeklonaar en socioloog Karel Declercq. “Ik geloof sterk in het Europese project en het belang van internationale samenwerking voor een land als België. Daarom dat die vacatures van de ECB me zo intrigeerden. De bankencrisis leidde in Europa en de VS tot zoveel sociale drama’s dat het niet langer een ver-van-mijn-bed-show was. Ik was gebeten om die problematiek beter te begrijpen en er, op mijn manier, iets aan te doen. Dus maakte ik er mijn job van, bij de ECB.”

Taal van de business spreken

Declercq, die voorheen bij de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning werkte, doorstond de zware selectieprocedure en verkaste in 2014 naar Frankfurt. Aangekomen bij de bankentoezichthouder hadden hij en zijn collega’s sterk het gevoel in een start-up te zijn beland. Alles in de organisatie moest nog worden bedacht en uitgetekend. Qua infrastructuur en gebruik van tools konden ze gelukkig wel op de ECB steunen.
Waar de focus aanvankelijk op rekrutering en onboarding lag – “we voerden gesprekken met kandidaten uit heel Europa” – verschoof dat na verloop van tijd meer naar thema’s als evaluatie, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. “De uitdaging was om dat team van duizend medewerkers met al die verschillende achtergronden op één lijn te krijgen zodat ze bij de supervisie van de banken en op het vlak van people management allemaal dezelfde standaarden zouden hanteren. Dat was pittig. Het verplichtte ons als HR Business Partners om dieper in de materie te duiken, de financiële wereld te begrijpen en zo betekenisvolle HR-oplossingen te bieden. Door de taal van de experts te leren spreken, bouwden we vertrouwen op en beschouwden ze ons echt als een partner”, zegt Declercq.
Toen de organisatie na zes jaar in stabieler vaarwater kwam, kriebelde het bij Karel Declercq om een volgende stap te zetten. Als hij zijn blik verder wou verruimen, zo suggereerden enkele vrienden, dan was een functie bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mogelijk een interessante piste. “Ik vond dat een zeer verleidelijk idee”, lacht hij. “De context bij de ECB was weliswaar meer divers dan in België, het was nog altijd een zeer westers georiënteerde instelling. Bij het IMF, dat toeziet op de stabiliteit van het internationaal monetair en financieel systeem en 190 landen vertegenwoordigt, zou ik mezelf nog meer moeten ‘stretchen’.”
Zo gezegd, zo gedaan. Na opnieuw enkele succesvolle sollicitatiegesprekken sloot Declercq in mei 2020 bij het IMF aan. Als Strategic Human Resources Partner stuurt hij drie HR-teams (in een matrixstructuur) aan en adviseert hij drie departementen over HR-gerelateerde onderwerpen. Hij pikt in op strategische thema’s als change management, talentontwikkeling en performance reviews, maar waakt ook over gevoeligere onderwerpen zoals diversiteit en inclusie. Naar aanleiding van de Black Lives Matter-beweging bijvoorbeeld nodigde hij enkele mensen uit om over hun persoonlijke ervaring met discriminatie te vertellen. Het doel was medewerkers meer bewust te maken van de vooringenomenheid waarmee we met zijn allen naar de wereld kijken.

Disclaimer: De standpunten in dit interview zijn die van de geïnterviewde en vertegenwoordigen niet noodzakelijk de standpunten van het IMF, de Raad van Bestuur of het IMF-management.

Lees meer in HR Square 204 van mei. Als lid van HR Square ontvangt u het tweemaandelijkse tijdschrift en de bijzondere ledennieuwsbrief, met allerlei extra’s. Bovendien neemt u of een collega gratis deel aan een van de minstens zes HR Square online seminaries en geniet u van een sterke korting op de ‘gewone’ seminaries, masterclasses en congressen. Kijk snel op www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen