< Terug naar overzicht

De wereld rond met Griet Staelens (Electrolux).“In Zweden werken is nog iets heel anders dan met Zweden werken”

Belgen nemen overal ter wereld HR-verantwoordelijkheden op. Sommigen zijn korte tijd in het buitenland, anderen hebben ons land definitief verlaten. HR Square gaat op zoek naar uitgevlogen collega's en hun verhalen. Vandaag houden we halt in de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar Griet Staelens als VP Human Resources & Communications CXO aan de slag is bij Electrolux.

Zweden is in HR-kringen een land waarnaar met grote ogen gekeken wordt. We zien vanuit België de ‘work-life balance’, diversiteit en inclusiviteit, langer werken, flexibiliteit... en natuurlijk de fika. Is het er effectief zo fantastisch? “Er wordt ook wel hard gewerkt”, verzekert Griet Staelens, die sinds een jaar op het hoofdkantoor van Electrolux in Stockholm werkt.

Appels met appels

Hoe is Griet Staelens in Zweden terechtgekomen? Het verhaal begint aan de KU Leuven, waar ze Romaanse Filologie studeerde, maar na een campus recruitment-actie naar HayGroup trok. Ze startte er binnen de Comp & Ben-adviesverlening. “Ik wist altijd wel dat ik in de corporate world terecht wilde komen, maar ik had nooit gedacht dat ik zo veel plezier zou halen uit het werken met analyses en data”, lacht ze een kleine twintig jaar later.
Na vijf jaar consultancy stapte ze over naar Lubrizol.

Eerst was ze bezig met change management en stemde ze bedrijfsprocessen op elkaar af. Bij Lubrizol was Griet Staelens uiteindelijk verantwoordelijk voor Compensation & Benefits in EMEA en India. Zo was het onder meer haar taak om benefits te harmoniseren en marktconform te maken binnen haar regio. Maar het was ook aan haar om knopen die al een tijd onaangeroerd waren, door te hakken.

Waardering en respect

In 2011 maakte Griet Staelens de overstap van Lubrizol naar Electrolux, van een Amerikaans naar een Zweeds bedrijf, zij het dat ze vanuit ons land bleef werken. Merkte ze het culturele verschil tussen de onderneming waar ze op vrijdag de deur achter zich dichttrok en deze waar ze op maandag startte? “Ik denk dat het veel meer tot uiting is gekomen toen ik vier jaar later werkelijk in Amerika ben gaan werken voor Electrolux en dan later naar Zweden ben gekomen. Ook al heb ik jaren met Zweden gewerkt, in Zweden werken is toch nog iets heel anders. Eerder dan de stap van Lubrizol naar Electrolux, maakt dat het verschil”, zegt ze.

Ook in de manier van werken zijn de VS 'something else', zegt ze. “Ik was de laatste twee jaar daar HR Business Partner in een nogal traditioneel mannelijke verkoopomgeving waar ik mij erg assertief moest opstellen”, legt ze uit. “Er werden in het algemeen snel beslissingen genomen, en het topmanagement was heel toegankelijk, niet hiërarchisch. Eens beslist, werden de troepen verzameld en ging het vooruit. Er heerste een zeer positieve, constructieve ‘can do’-mentaliteit.”
Dan was werken in Zweden – Griet Staelens verhuisde begin 2019 naar Stockholm – toch iets heel anders. “Ook al had ik veel met Zweden samengewerkt, in Zweden werken is toch iets anders”, herhaalt ze.

Vandaag is Griet Staelens VP Human Resources & Communications CXO bij Electrolux. De onderneming, die wereldwijd 55.000 medewerkers telt en in 2019 haar honderdste verjaardag vierde, heeft haar producten voor professionele klanten ondergebracht in een aparte, beursgenoteerde onderneming en focust nu uitsluitend op particuliere klanten. Dat ging gepaard met een verregaande transformatie en een nieuwe organisatiestructuur.

Humaan en kordaat

Griet Staelens heeft de afgelopen jaren HR aan het werk gezien in heel verschillende contexten, in België, EMEA, India, de VS, nu Zweden. Dat is een hele verrijking en biedt een zicht op de sterktes en uitdagingen van HR over verschillende landen heen. “Ik ben blij met de meer progressieve aanpak in Europa en in Scandinavië in het bijzonder, ook al moeten we ook hier nog meer inzetten op inclusiviteit. We werken aan diversiteit, en daar is ook nog veel te doen, maar om een inclusieve cultuur creëren, ook inzake gender equality, heeft ook Scandinavië nog een weg af te leggen.”
De VS hinkt op dat vlak toch wat achterop, is haar ervaring. Daar zou men stappen kunnen zetten door een betere work-life balance te creëren zodat vrouwen gemakkelijker toegang krijgen tot bepaalde functies.

Lees het volledige verhaal in HR Square Digitaal, online of op onze app.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de app en de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen