< Terug naar overzicht

De week van de hoogopgeleide anderstalige (HOA)

Hoogopgeleide anderstalige nieuwkomers (HOA) ervaren verschillende uitdagingen op de Vlaamse arbeidsmarkt. De week van de HOA van 12 tot en met 16 oktober zet deze groep in de kijker, informeert en sensibiliseert via een aanbod voor verschillende betrokkenen: HOA, professionals die werken met HOA en werkgevers.

Hoogopgeleide anderstalige nieuwkomers zitten vaak met specifieke vragen over diploma-gelijkschakeling, sollicitatieprocedures en talenkennis. De HOA-werking focust op deze vragen en bouwt bruggen tussen potentiële werkgevers en het talent van deze nieuwkomers.

Tijdens deze week kunnen HOA verschillende workshops en opleidingen volgen bij Atlas. Een 'meet & greet' met bedrijven (SD Worx, Port of Antwerp, BASF, Accenture, de Vlaamse Overheid, HR-Rail, IEMANTS, Delaware Consulting) en een informeel HOA-café staan op het programma. Hoogopgeleide anderstaligen de kans geven om een netwerk op te bouwen, is één van de belangrijke voorwaarden tot het vinden van een gepaste job.

Voor professionals die vaak in contact komen met deze specifieke doelgroep is er op 13 oktober een jobbeurs met tal van workshops. Goed geïnformeerde doorverwijzers kunnen voor een HOA een belangrijke stap voorwaarts betekenen. Doorlopend is er ook nog de tentoonstelling ‘Internationaal talent werkt’. Tijdens een innovatief project begeleidden 'Werk met Zin' in samenwerking met Atlas, integratie & inburgering Antwerpen, 38 hoogopgeleide anderstaligen in hun zoektocht naar werk op hun niveau. Een complexe zoektocht, vol verlangen, drempels en moed. Zeven van deze verhalen werden gebundeld in het boek ‘Internationaal talent werkt’ en de gelijknamige expo.

De HOA-week is een initiatief van Atlas, integratie en inburgering Antwerpen in samenwerking met VDAB, vzw de lift, Werk met Zin,  OCMW, Stad Antwerpen en HIVA, onderzoeksinstituut voor arbeid en samenleving (KU Leuven).

Bron: VDAB (vdab.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen