< Terug naar overzicht

De perfecte job zoeken vergt geduld

Werkzoekenden verwachten zelf een half jaar nodig te hebben om een nieuwe job te vinden. In realiteit blijkt het meer dan zeven maanden te duren, van het moment waarop ze beginnen met zoeken tot het tekenen van hun contract.

Dat blijkt uit een rondvraag van jobsite StepStone bij 13.000 deelnemers in acht Europese landen. Werkzoekenden verwachten dat ze zes maanden nodig zouden hebben om een nieuwe job te vinden, van het moment dat ze hun zoektocht starten tot de ondertekening van het contract.

Dat is al bij al een realistische inschatting. In werkelijkheid hebben ze iets langer dan zeven maanden nodig: vijf maanden voor de zoektocht en iets langer dan twee maanden voor de aanwervingsprocedure.

Opmerkelijk genoeg zoeken ingenieurs het langst. Hoewel hun profiel erg gevraagd is, duurt hun zoektocht gemiddeld iets minder dan negen maanden. Verkoop- en financiële profielen vinden al na respectievelijk vijf maanden en 21 dagen, en vijf maanden en 23 dagen een job.

Sollicitanten tussen 45 en 55 jaar spenderen het meest tijd aan het bepalen voor welke job ze gaan solliciteren. Ze doen er dus langer over vooraleer ze overgaan tot een sollicitatie, namelijk vijf en een halve maand.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen