< Terug naar overzicht

De meest gevraagde HR-functies

Niet naar alle HR-specialismen is de vraag groot. HR-professionals die kans willen maken op een andere job, moeten kritisch kijken of de eigen ervaring en competenties op dit moment goed in de markt liggen.

Niet iedereen heeft dezelfde kans op een andere job, want er zijn nu eenmaal HR-professionals waar werkgevers op dit moment meer behoefte aan hebben dan aan andere. Dat blijkt uit het Hays Quarterly Report voor het eerste kwartaal 2013.

Nog volgens het consultancybureau is het onverstandig om vaak van job te veranderen. Dat wekt immers de argwaan van werkgevers. Zij zoeken kandidaten met een aantoonbaar stabiele achtergrond. Bovendien blijven werkgevers erg precies in hun beoordeling van het cv van kandidaten, waarbij zowel de harde als de zachte functievereisten zwaar doorwegen.

Naar deze vijf HR-functies is er op dit moment een grote behoefte:
 • HR-managers met de competentie om organisaties en procedures te stroomlijnen. Bedrijven zijn nu namelijk in het bijzonder gericht om in de zwarte cijfers te blijven. Ze willen daarom hulp om de bedrijfsstrategie om te zetten in een HR-beleid dat zorgt voor de benodigde talenten in de organisatie.

 • HR-adviseurs en HR-coördinatoren die het HR-beleid handen en voeten moeten geven. HR-adviseurs blijven gewild om solide operationele ondersteuning te bieden aan managers, medewerkers en organisatie.

 • Organisatieadviseurs met als specialisme verandermanagement. De ‘hardere’ O-kant van P&O wordt meer gevraagd, omdat veel bedrijven aan het herstructureren zijn en daar ondersteuning bij nodig hebben.

 • Trainers en opleiders op tijdelijke basis. Bedrijven gaan nu niet graag langdurige werkverbanden aan met trainers, maar hebben ze wel op verschillende momenten hard nodig om veranderingen te helpen implementeren. Daarom willen bedrijven ze vooral tijdelijk binden. Als alternatief kunnen ze kiezen voor externe opleiders.

 • HR-medewerkers en salarisadministrateurs. Hoewel deze functies in de verdrukking komen door outsourcing en de mogelijkheden van HR-software, hebben managers nu te weinig tijd om het HR-beheer erbij te doen, zoals dat vaak wel van ze verwacht wordt. Daarom is de administratieve ondersteuning van deze HR-medewerkers voor bedrijven toch (weer) interessant.


 • Bron: Personeelsnet

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen