< Terug naar overzicht

De M-factor

In De M-factor lijst Richard Templar de 100 basisprincipes van managen op. Uiterst eenvoudig en voor de hand liggend. Misschien leest u dan ook niets nieuws in dit boek. Toch kan dit boek u overhalen te gaan doen wat u eigenlijk allang wist.

De managementprincipes die Templar opsomt zijn stuk voor stuk kort en krachtig geformuleerd, zonder omwegen, recht door zee. Veel regels gaan hand in hand, zodat u ze onbewust tegelijkertijd zal toepassen. Templar maakt alleen een onderscheid tussen regels om uw team te managen en regels om uzelf managen.

Een voorbeeld:Uw team managen:

Laat ze denken dat ze meer weten dan jij (zelfs al is dit niet zo).

Mensen voelen zich graag belangrijk en bijzonder. Gun hen dat gevoel, want ze presteren er beter door. Het enige wat u hoeft te doen is tegen uw medewerkers zeggen: “Hier weet jij wat van, wat denk je?”. Laat hen zien welke belangrijke rol zij hebben, hoe nuttig hun bijdrage is.Uzelf managen:

Ga naar huis.

Veel managers zijn gedreven idioten die hard werken verwarren met lange dagen. Maar dagen van vijftien uur maken en de namen van uw kinderen vergeten, maakt u geen goede manager. Zorg dat u thuis gelukkig bent, zodat u zich op het werk niet hoeft te bewijzen of anderen te tiranniseren uit onvrede met uzelf. Beledig, misbruik, overwerk of verneder uw team nooit. U zult hen bezielen tot loyaliteit en ze zullen een tandje bijsteken, ook als u er niet bent.


Misschien zijn de 100 M-factoren een wel iets te eenvoudige samenvatting van een gecompliceerde werkelijkheid. Maar de regels mogen dan nog voor de hand liggen, de vraag blijft wat u er mee doet. Templar: “Als u over elke regel nadenkt en elke regel met succes in de praktijk kunt brengen, zult u verbaasd zijn welk verschil dat maakt voor uw werk en uw leven. U mag dan elke regel in dit boek kennen, maar doet u er ook iets mee?”.

Het is dus aan u om bij elke regel de vraag te stellen: “Pas ik deze regel toe in de praktijk, hou ik mij eraan en is hij voor mij de norm?” Voorwaar een zeer nuttige denkoefening.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen