< Terug naar overzicht

‘De juiste stoel’ houdt mensen langer aan het werk

Donderdag is de campagne ‘De juiste stoel’ gelanceerd om vijftigplussers langer aan de slag te houden en te krijgen. De campagne mikt zowel op werkgevers als werknemers.

De campagne is een onderdeel van ‘Samen op de bres voor 50+’ en zet werknemers en werkgevers aan om actief na te denken over hun professionele leven na 50 jaar. Want alleen als je op de juiste stoel zit, zal je gemotiveerd blijven om langer aan het werk te blijven.

“Werknemers en werkgevers worden aangemoedigd na te denken over de toekomst: werknemers over hun eigen loopbaan nadat ze 50 jaar zijn en werkgevers over het personeel dat die leeftijd nadert. De campagne reikt argumenten aan om langer aan de slag te blijven of 50-plussers langer in te zetten”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

“Als we willen dat werknemers langer aan de slag blijven, moeten we ervoor zorgen dat ze op een werkplek zitten waar ze zich goed voelen, ze hun competenties kunnen gebruiken, kunnen leren en met goesting aan het werk kunnen blijven”, zegt SERV-voorzitter Caroline Copers. “Werknemers zouden hun carrière veel meer en tijdig in eigen handen moeten nemen. Op de website vinden ze veel tips en adviezen die hen kunnen helpen om langer aan de slag te blijven. De toolbox bevat ook heel wat tips om het sociaal overleg over leeftijdsbewust personeelsbeleid en over werkbaar werk wil ondersteunen.”

Ook werkgevers moeten actief nadenken over een beleid voor 50-plussers. “We moeten alle talenten inzetten waar mogelijk. Dit vraagt van onze ondernemingen een goed en doordacht beleid. Door meer op lange termijn te denken over hoe we talenten kunnen inzetten, kunnen ook onze oudere werknemers en dus ook onze ondernemingen productief blijven”, zegt Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka.

De website www.dejuistestoel.be bevat praktische tips en adviezen, instrumenten en links voor zowel werknemers als werkgevers.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen