< Terug naar overzicht

“De democratische organisatie”

Natalie Van Gorp (HR Officer): “De democratische organisatie.”

Bedrijven investeren de laatste jaren veel in de ontwikkeling van hun medewerkers. Omdat het moet – anders lopen ze weg – of omdat het loont? De nadruk ligt op het ontwikkelen van skills en competenties: creativiteit, onderhandelen, impactvol communiceren, EQ, projectmanagement, visie,…

De democratische organisatie zal nog verder moeten gaan. In de democratische organisatie is er alleen plaats voor een volwassen relatie tussen organisatie en werknemers. Zowel de organisatie als de medewerkers gedragen zich volwassen en voelen zich heel. Mature medewerkers ‘maak’ je niet door ze plat te walsen met skills training.

Waarin we moeten investeren, is coaching en training die hen helpen groeien tot meer bewuste vrouwen en mannen, die hun eigen angsten en onzekerheden kennen en daardoor hun onbewust en automatisch gedrag kunnen omzetten in bewust en efficiënt gedrag. Begrippen als angst, onzekerheid, schaamte, verlegenheid, boosheid zijn deel van het democratische vocabularium. Systemisch denken kan ons helpen om de symptomen van een gestresseerde organisatie te linken aan de diepere oorzaken en hoe we het allen samen in stand te houden.

Durft Lynda Gratton hierover te schrijven of blijven de voorbeelden op het klassieke en rationele niveau?

Natalie Van Gorp (HR Officer)

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen