< Terug naar overzicht

De 'cloud' verandert leren op het werk radicaal

Velen herinneren zich nog de tijd dat internettoegang een privilege was, nu beschouwt 83% van zijn gebruikers het als een basisrecht. En de smartphone wordt niet meer uit het oog verloren, 65% van de jongere generatie neemt hem zelfs mee van kamer naar kamer. Al die technologie heeft niet enkel ons informatiegebruik veranderd, het bepaalt ook hoe we leren.

Eerst en vooral zorgt de technologie voor een nieuwe mentaliteit op de werkvloer. De nieuwe generatie wordt dan ook vaak beschreven met de term ‘samenwerkers’, terwijl men de oudere generatie met ‘cowboys’ aanduidt. Deze laatsten werken graag alleen en voelen zich goed bij een hiërarchische manier van leidinggeven.

De ‘samenwerkers’ zijn opgegroeid met internet. Ze zijn gewend om hun ideeën en meningen te delen met anderen. Samenwerken op het werk is dan ook vanzelfsprekend voor hen. Ze willen de tips van collega’s crowdsourcen. De sociale communicatiemiddelen zullen dan ook leiden tot de val van de hiërarchische structuren in de organisaties.

Collectieve kennisdeling

Die sociale communicatiemiddelen zorgen er ook voor dat de medewerkers makkelijker hun kennis delen. Ze houden ervan om van anderen te leren en zelf anderen kennis bij te brengen over het topic waarin ze zich expert voelen.

Daardoor is men nu gewend om te leren via collectieve kennisdeling. Werkgevers zouden dit leren via crowdsourcing moeten omarmen. Collectieve kennis kan immers ook (onder meer) ingezet worden voor het sneller inwerken van nieuwe medewerkers.

Virtuele face-to-face interactie

Verscheidene onderzoeken hebben al aangetoond dat face-to-face interactie de stress reduceert en productiviteit stimuleert. Het zet bedrijven aan om sociale koffiepauzes in te lassen en hun personeel aan te moedigen om samen te lunchen.

Die positieve effecten kunnen ook aangewend worden voor scholing, ook als dat online plaatsvindt. Daarvoor kan men gebruik maken van video chat. Met een digitaal toestel als een smartphone kan men op elk moment met iemand contact maken en virtuele face-to-face gesprekken aangaan.

Opslag in de cloud

Al heel wat grote bedrijven slaan hun gegevens op in de cloud. Medewerkers en managers kunnen veel sneller documenten terugvinden. Ze hoeven daarvoor geen collega's meer lastig te vallen en kunnen autonoom hun functie vervullen.

Internet is steeds meer een basisbehoefte. Het beïnvloedt ook alle aspecten van leren, van het uitvoeren van routinetaken tot de mogelijkheid om op afstand met anderen te communiceren. Terwijl de technologische evolutie zijn invloed blijft hebben op het leren, zal de werkomgeving mee moeten evolueren.

Bron: Mashable (mashable.com)


 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen