< Terug naar overzicht

De 5 belangrijkste competenties voor hoogopgeleide kandidaten

Welke competenties worden onmisbaar geacht om optimaal te kunnen functioneren? En welke competenties zijn er echt wel vlot te ontwikkelen?

Uit een onderzoek van GITP gebaseerd op een analyse van zo’n 15.000 assessments blijkt dat werkgevers een duidelijke voorkeur hebben over competenties die zij belangrijk vinden. De huidige top 5 van meest gevraagde competenties:

  1. Samenwerken
  2. Klantgerichtheid
  3. Overtuigingskracht
  4. Resultaatgerichtheid
  5. Leidinggeven (groep)

Die rangschikking komt naar boven uit de het talent development assessment bij potentiële kandidaten. Dit populaire assessment meet getoonde vaardigheden en het ontwikkelpotentieel van de kandidaat. De kandidaten zijn meestal hoogopgeleiden die worden getest voor functies in de zakelijke dienstverlening, de financiële sector, de zorgsector, het onderwijs en bij de overheid.

Hoogste ontwikkelingspotentieel

Het onderzoek naar de competenties met het hoogste ontwikkelpotentieel ziet er echter anders uit. De top 5 competenties met het hoogste ontwikkelpotentieel:

  1. Overtuigingskracht
  2. Leidinggeven (groep)
  3. Coachen
  4. Samenwerken
  5. Communiceren

Nummer 1, overtuigingskracht, is net zoals ‘communiceren’ één van de basiscompetenties die voor elke functie nodig is. Het is dus een belangrijke competentie, ook al wordt hij vaak niet bewust ontwikkeld.

Bron: HR Base (hrbase.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen