< Terug naar overzicht

Daling van de uitzendactiviteit

In de maand januari 2017 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 2,05 procent ten opzichte van december (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

De daling is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 2,88 procent in het arbeiderssegment en met 0,92 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand januari van vorig jaar liet de uitzendsector een daling met 0,92 procent optekenen (tegenover +4,34 procent in december 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 0,42 procent in het arbeiderssegment en een afname met 2,60 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 257,5 punten in januari 2017 tegenover 262,9 punten in december. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De daling is gedeeltelijk het gevolg van kalendereffecten. De groeiverwachtingen voor de komende maanden blijven positief onder invloed van het toegenomen producentenvertrouwen.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen