< Terug naar overzicht

Daling uitzendactiviteit verwacht

De bedrijven verwachten nog niet meteen een herstel van de uitzendactiviteit in het tweede kwartaal.

Dat blijkt uit de resultaten van de uitzendbarometer voor het tweede kwartaal van 2013, een initiatief van studie- en advieskantoor LimaFin in samenwerking met Federgon, de federatie van HR-dienstverleners.

Bijna de helft van ondervraagde bedrijven (46 procent) verwacht een daling van de uitzendtewerkstelling in het tweede kwartaal van 2013 in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. 14 procent verwacht daarentegen een stijging van de uitzendarbeid en 39 procent verwacht een status-quo.

In vergelijking met het eerste kwartaal verwacht bijna een derde (31 procent) van de bedrijfsleiders en HR-managers een afname van de uitzendarbeid.

18 procent verwacht een toename van de uitzendtewerkstelling en de helft voorspelt een stabiele evolutie.

Uit de rondvraag blijkt bovendien dat meer dan de helft (63 procent) van de ondervraagden het verplicht melden van vacatures bij publieke bemiddelingsdiensten niet nuttig vindt. Een vijfde (22 procent) meldt dan ook nooit vacatures bij VDAB, Forem of Actiris. 55 procent maakt soms melding van vacatures.

LimaFin ondervroeg eind maart 423 HR-managers en algemene directeurs van bedrijven die gebruikmaken van uitzendarbeid. Samen besteden de ondervraagde ondernemingen op jaarbasis meer dan 256.000.000 euro aan uitzendarbeid.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen