< Terug naar overzicht

Dag van de Medewerker

‘Secretaressendag’ is out. De ‘Dag van de Medewerker’ is beter. Gisteren 16 april lanceerde Unizo (met de steun van onder meer HR Square) een nieuw initiatief dat de kmo’s aanzet om (minstens) één keer per jaar al hun medewerkers letterlijk of figuurlijk in de bloemen te zetten.

De introductie van dit nieuwe initiatief vond plaats bij Nieulandt Recyclage in Aalst, een schrootverwerkingsbedrijf met acht werknemers. Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt van Unizo gaf op de derde donderdag van april, traditioneel Secretaressendag, een voorzet voor een ruimere invulling van deze gelegenheid om expliciet waardering te tonen voor medewerkers. Van Eetvelt: “Functies evolueren en teams werken heel anders dan jaren geleden. Over één ding is iedereen het eens: goede en gemotiveerde werknemers vormen de fundamenten van elke onderneming. Te vaak komen enkel conflicten tussen werkgevers en werknemers in het nieuws, terwijl er toch zeer veel bedrijven zijn waar wel een aangename sfeer en wederzijdse waardering heersen.”

Unizo riep de kmo’s op om hun medewerkers op een originele manier te bedanken. Later deze maand wordt de meest originele actie beloond met een stevig budget voor de organisatie van een familie-evenement door de winnende onderneming.

Deze eerste editie was beperkt tot de provincie Oost-Vlaanderen, maar de Dag van de Medewerker heeft voor de toekomst ambities in geheel Vlaanderen en Brussel.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen