< Terug naar overzicht

Cursus leert vaders werk en gezin te combineren

De London School of Economics biedt zijn mannelijke werknemers een cursus en een mentor om het vaderschap te leren combineren met een carrière.

“De cursus moet de vooroordelen ontkrachten dat er negatieve carrièregevolgen zijn als mannen tijd vrijmaken om voor hun kinderen te zorgen. Maar het moet mannelijke werknemers er ook toe aanzetten hun directe leidinggevende aan te spreken en afspraken te maken over bijvoorbeeld flexibele werkuren”, zegt Gail Keeley, HR-manager van de Londen School of Economics.

In de 90 minuten durende opleiding ‘Balancing work and being a dad’ komen diverse onderwerken aan bod, zoals vaderschap in de 21ste eeuw, mogelijke conflicten tussen vaderschap en het uitbouwen van een carrière, en de voor- en nadelen van flexibel werken en thuiswerken. Daarnaast delen werknemers die erin slaagden werk en gezin succesvol te combineren, hun ervaringen.

Het succes van de opleiding heeft de London School of Economics ertoe aangezet ook een mentorprogramma op te starten om werknemers die voor het eerst vader worden, te steunen. Daarnaast beschikt het opleidingsinstituut ook over een toolkit met informatie over het beleid over flexibel werken en extralegale voordelen gericht op families.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen