< Terug naar overzicht

Crisis verhoogt werkdruk managers

Managers worden op de werkvloer harder met de crisis geconfronteerd dan uitvoerende werknemers. Op financieel vlak worden managers minder zwaar getroffen.

Dat blijkt uit een online-enquête van Vacature Magazine naar de impact van het inkrimpen van onze welvaartsstaat op ons financieel en mentaal welzijn bij 3203 hoogopgeleide professionals.

Zo zegt 38 procent van de ondervraagde managers dat ze nu veel harder moeten werken dan voor de crisis. Bij het uitvoerend personeel klaagt 29 procent hierover.

27 procent van de managers zegt ook vaker wakker te liggen van problemen op het werk dan vroeger, terwijl slechts 22 procent van het uitvoerend personeel wakker ligt van het werk.

Een derde van zowel de managers als het uitvoerend personeel zegt nu meer stress te ervaren dan vroeger. 14 procent van de managers zegt dat zijn gezondheid hieronder lijdt, terwijl dit voor de crisis zo niet was.

45 procent van de ondervraagde managers zegt dat sinds de start van de crisis hetzelfde werk met minder mensen moet uitgevoerd worden en dat zet een domper op de werksfeer. 37 procent van de uitvoerende medewerkers beaamt dit. Collega’s klagen onder elkaar dan ook meer over de directie dan voor de crisis, zegt een derde van de uitvoerende medewerkers.

Het vertrouwen in de directie van het bedrijf is dan ook gezakt bij zowel het management (27 procent) als bij het uitvoerend personeel. Dit wantrouwen is blijkbaar wederzijds, 45 procent van de managers en 40 procent van het uitvoerend personeel zegt dat er nu meer controle is van bovenuit.

Maar als de financiële impact van de crisis onder de loep wordt genomen, komt een iets genuanceerder beeld naar voren. Een kwart van het uitvoerend personeel zegt meer financiële zorgen te hebben sinds het uitbreken van de crisis, terwijl dat bij de managers maar een vijfde is. Zo stelt bijvoorbeeld 29 procent van het uitvoerend personeel de aankoop van een huis uit. Bij managers is dat 23 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen