< Terug naar overzicht

Crisis verbergt tekort aan talent (maar dat blijft een rem zetten op vele bedrijven)

Door de crisis is het tekort aan talent minder zichtbaar, maar het is niet weg. Bijna de helft van de werkgevers erkent zelfs dat het tekort aan talent de goede werking van het bedrijf hypothekeert.

Dat blijkt uit een internationale enquête door het HR-dienstenbedrijf Manpower. 22 procent of ruim één op de vijf Belgische werkgevers zegt vandaag moeilijkheden te ondervinden om vacatures. Vorig jaar was dat nog 27 procent en in 2011 zelfs 36 procent. Dat is ver onder het wereldwijde gemiddelde (35 procent) en dat van de EMEA-regio (26 procent).

Het verschil tussen vraag en aanbod is het grootst in Wallonië (33 procent) en Brussel (27 procent) en aanzienlijk minder in Vlaanderen (14 procent). Vooral de sectoren horeca (39 procent), transport & logistiek (36 procent) en bouwnijverheid (28 procent) lijden het meest onder het talenttekort.

Bijna de helft van de werkgevers (48 procent) erkent dat het talenttekort de goede werking van hun bedrijf hypothekeert, maar 40 procent onderneemt geen actie om het probleem te tackelen.

De ranglijst met knelpuntberoepen wijzigt nauwelijks. Technische profielen (geschoolde arbeiders, technici of mecaniciens) blijven de lijst aanvoeren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen