< Terug naar overzicht

Creyf’s Select wordt Accea

De Europese HR-dienstengroep Solvus Resource Group integreert zijn activiteiten werving en selectie, assessment en HR-consultancy in één merk: Accea.

Accea integreert de merken Creyf’s Select, omwille van de sterke connotatie met de uitzendactiviteiten, en Wessel Coenen, een gespecialiseerde nichespeler. “Met Accea kiezen we voor één sterk merk, een duidelijke afbakening van de activiteiten en een internationale positionering”, zegt Alain Dehaze, CEO van de Solvus Resource Group. “Hiermee beantwoorden we aan een vraag van de markt en van de betrokken werkmaatschappijen. Bij de start in 2000 werd, uit pragmatisme, voor de naam Creyf’s Select gekozen omwille van de naamsbekendheid. Vandaag echter staat de naam, door de connotatie met de uitzendactiviteiten, een verdere groei in de weg en is er voldoende kritische massa bereikt om een afzonderlijk merk te lanceren.” De activiteiten van het in 2002 overgenomen Nederlandse Wessel Coenen, dat gespecialiseerd is in executive search, worden eveneens geïntegreerd in het internationaal netwerk van Accea.

Met de lancering van Accea wil Solvus Resource Group inspelen op een eventueel economisch herstel. “In zekere zin is Accea een kind van de crisis”, aldus Dehaze. “De moeilijkere economische omstandigheden van de voorbije jaren, hebben ons verplicht om beter naar de klant te luisteren en pragmatischer te denken. Dit is uitgemond in een model dat een maximale efficiëntie en dus return on investment biedt voor onze klanten. Dit levert ons, ook wanneer er zich een economische heropleving voordoet, een belangrijk competitief voordeel op.”

Accea is vandaag aanwezig in acht landen. Op 1 februari gaat Accea ook van start in Frankrijk en in 2005 volgt Duitsland. De verdere groei van het netwerk gebeurt in hoofdzaak organisch, door het openen van nieuwe kantoren. “De doelstelling is om Accea binnen de vijf jaar in alle markten waarin de groep actief is, te laten uitgroeien tot een top 5-speler. Dit is ambitieus, maar realistisch. Dit werd bewezen door Creyf’s Select België dat in 3 jaar tijd tot nummer 7 van de markt uitgroeide”, zegt general manager Luc Tavenier van Accea Belgium.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen