< Terug naar overzicht

Creatief met tijdskrediet

Omdat de tijdelijke werkloosheid alleen toepasbaar is bij arbeiders, vragen steeds meer bedrijven hun bedienden tijdskrediet of onbetaald verlof op te nemen als alternatief. Tijdskrediet is echter niet het ideale instrument.

De directie van Caterpillar zwengelde deze week de discussie aan. Zoals zoveel bedrijven, voert de graafmachinefabrikant tijdelijke werkloosheid voor zijn arbeiders in. Maar Caterpillar wil ook zijn bedienden en kaderleden tijdelijk op non-actief kunnen zetten. Zij worden gevraagd zoveel mogelijk tijdskrediet of ouderschapsverlof te nemen. Als dat niet lukt, moeten ze vijf dagen onbetaald verlof nemen.
In vakbonds- en werkgeverskringen wordt bevestigd dat dit lang geen alleenstaand geval is. De zakenkrant De Tijd sprokkelde enkele reacties.

ABVV


Voorzitter van de ABVV-bediendebond BBTK, Erwin De Deyn: “Ik krijg soortgelijke signalen uit heel wat bedrijven. Als er ook voor de bedienden geen werk meer is, gaat men voor hen eveneens op zoek naar systemen. Dan komt men vaak uit bij het viervijfde tijdskrediet.”
De eerste vragen kwamen uit industriële ondernemingen waar arbeiders en bedienden vaak dicht bij elkaar staan. Maar die krijgen nu meer en meer het gezelschap van bedrijven uit de dienstensectoren.
De vakbonden zijn bereid daarover ‘in specifieke gevallen’ te onderhandelen, zegt De Deyn. “Het is aan onze afgevaardigden om de afweging te maken of dat, gezien de situatie in het bedrijf, kan. Het moet wel gebeuren met de instemming van de werknemer. Hij moet tenslotte de aanvraag indienen. En we vragen ook een gebaar van het bedrijf. Bij de economische werkloosheid voor arbeiders is er in de meeste gevallen tenslotte ook een opleg door de sector of de onderneming.”
De BBTK-voorzitter zet zich wel schrap tegen eisen om onbetaald verlof op te nemen. “Dat kan voor ons echt niet.”

VBO


Bij de federale werkgeverskoepel VBO luidt het “dat bedrijven in deze tijden van crisis wanhopig op zoek zijn naar manieren om hun mensen aan boord te kunnen houden”. VBO-woordvoerster Elin De Vits: “Ik kreeg toevallig vandaag al twee wanhopige bedrijven aan de lijn met de vraag wanneer die economische werkloosheid voor bedienden er eindelijk komt. Ondertussen zoeken ze naar oplossingen, dat kunnen we bevestigen.”
Een andere werkgeverswoordvoerder zegt dat slechts weinigen daarbij buiten schot blijven. “Ik weet van een groot bedrijf uit de dienstensector waarvan het management van het Parijse moederhuis moet kiezen uit drie opties: een maand verlof zonder wedde, viervijfde gaan werken of vijf procent loonsverlaging.”

Tijdskrediet niet ideaal


Over één zaak zijn de meeste betrokkenen het ook eens. Tijdskrediet is te stroef om dat soort situaties goed op te vangen. Er zijn grenzen aan het aantal werknemers en de minimale periode voor een viervijfderegeling is een half jaar. Daarom vraagt het VBO tijdelijk en beperkt ook economische werkloosheid voor bedienden te kunnen invoeren. De bediendebonden zeggen dat ze ook daarover willen praten. Maar dan wel in het kader van een globale toenadering tussen de arbeiders- en bediendestatuten.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen