< Terug naar overzicht

Covid-19 beroepsziekte voor personeel gezondheidszorg

De besmetting met het coronavirus is erkend als beroepsziekte voor het personeel uit de gezondheidszorg. Het longvirus moet wel bevestigd zijn door een laboratoriumtest. Zorgpersoneel loopt volgens het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico’s Fedris een verhoogd risico.

Zorgpersoneel dat een duidelijk verhoogd risico loopt om besmet te worden door het virus, komt in aanmerking voor een schadeloosstelling wegens beroepsziekte.

Meer specifiek gaat het over de volgende groepen.

  • Ambulanciers die betrokken zijn bij het vervoer van covid-19-patiënten.
  • In de ziekenhuizen: het personeel werkzaam in spoeddiensten en diensten voor intensieve zorgen; in de diensten voor longziekten en infectieziekten; in andere diensten waar patiënten met covid-19 zijn opgenomen; personeelsleden die diagnostische en therapeutische handelingen hebben uitgevoerd bij patiënten met covid-19.
  • Ook personeel werkzaam in andere diensten en verzorgingsinstellingen waar zich een uitbraak van het coronavirus heeft voorgedaan (dat zijn twee of meer geclusterde gevallen) komt in aanmerking voor een schadeloosstelling wegens beroepsziekte.
  • Iedereen die werkt in de zorgsector (medisch, paramedisch, logistiek en schoonmaakpersoneel) en bij wie de infectie in verband kan staan met hun beroepsactiviteit, komt in aanmerking voor de regeling. Dit geldt ook voor leerlingen en studenten die stagelopen.

Bron: Fedris

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen