< Terug naar overzicht

Corona zorgt voor opmerkelijke stilstand op arbeidsmarkt: minder contracten stopgezet en minder nieuwe vaste contracten afgesloten

De coronacrisis heeft voor een opmerkelijke stilstand op de arbeidsmarkt gezorgd. Sinds de lockdown werden er tot 15 procent minder arbeidscontracten van onbepaalde duur beëindigd in België. Er werden ook tot 41 procent minder nieuwe contracten voor een job afgesloten. Dat stelt HR-dienstenbedrijf Acerta vast op basis van cijfers bij meer dan 40.000 werkgevers. Nog een opvallende trendbreuk: in de lockdown kwam een ontslag er vaker op initiatief van de werkgever. Voordien waren het vooral medewerkers die de beslissing namen om zelf op te stappen.

Sinds de lockdown werden er tot 15 procent minder contracten van onbepaalde duur beëindigd dan in dezelfde periode vorig jaar. In april zien we de grootste daling: -15,62 procent tegenover april 2019. Maar ook in maart, mei, juni en augustus werden minstens 10 procent minder contracten stopgezet dan in het jaar voordien.
Annelies Baelus, Director Open Opleidingen bij Acerta Consult: “De cijfers zijn te verklaren doordat de arbeidsmarkt tijdens de coronacrisis in overlevingsmodus is gegaan. Bedrijven konden terugvallen op vangnetten zoals tijdelijke werkloosheid corona en corona-ouderschapsverlof. Vrij snel hadden zij de reflex: dit is een ongeziene situatie, we moeten nu niets overhaast doen. De krapte op de arbeidsmarkt zal ook na corona blijven aanhouden en dan is het uiteraard beter om de medewerkers zoveel mogelijk aan boord te houden.”

Ontslag vaker op initiatief van werkgever

Ook al zijn er de voorbije maanden minder contracten beëindigd, toch is er een trendbreuk: steeds meer werkgevers namen zelf het initiatief om over te gaan tot ontslag. Tot voor corona lag het initiatief voor een ontslag vooral bij de werknemer zelf. Maar in mei en juni trokken de werkgevers dus meer het laken naar zich toe. In bijna drie op tien beëindigde contracten ging het om een gedwongen ontslag.
Een op drie ontbindingen van een contract gebeurt wel nog altijd in wederzijds akkoord, dat aandeel is de afgelopen maanden min of meer gelijk gebleven.
Voorts is er opmerkelijke toename van het aantal outplacementdossiers. Dat is een onmiddellijk gevolg van de actievere rol van de werkgever in de ontslagcijfers. Enkel ontslag door de werkgever activeert immers een outplacementtraject.

De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt tot stilstand doen komen, want ook wat betreft nieuwe contracten van onbepaalde duur is er sinds februari een daling, sinds mei zelfs een fikse duik. In die maand mei zijn er 41,44 procent minder contracten van onbepaalde duur afgesloten dan in 2019. De percentages bleven ook in juni, juli en augustus merkelijk onder het niveau van 2019.

Bron: Acerta

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen