< Terug naar overzicht

Corona: meeste werkgevers keken tot gisteren kat uit boom

Tot het federale rampenplan uit de lucht viel, waren de meeste bedrijven niet assertief en proactief in de bestrijding van het corona-gevaar. Ze volgden de adviezen van de overheid, zonder veel meer. Dat kunnen we concluderen uit een enquête die gisteren, donderdag 12 maart, werd afgerond.

Negen op tien werkgevers in België voerde sinds de uitbraak van het coronavirus strengere hygiënemaatregelen in op de werkvloer. Maar daar stoppen helaas de initiatieven om de verspreiding van het virus tegen te houden. Slechts 19 procent van onze bedrijven verplichtte thuiswerk voor personeel dat uit risicogebieden kwam en amper 17 procent versoepelde de mogelijkheden voor telewerk.
Strengere hygiëne, de preventiemaatregel waarop ze door experten via de media het eerst attent werden gemaakt en die ook vrij gemakkelijk haalbaar is, vond bij zo goed als alle werkgevers (93 procent) weerklank. Maar over verdere consequenties van corona leken de meeste ondernemingen voor zichzelf nog het juiste evenwicht te zoeken. Dat leren we uit een enquête van HR-dienstenleverancier Acerta (*).

Door het coronavirus is thuis- of telewerk ineens een actueel thema. Maar de reactie op de werkvloer volgde tot nu toch vooral de chronologie van het besmettingsgevaar. De focus lag eerst op werknemers die terugkeerden uit risicogebied: 19 procent van de werkgevers maakte thuiswerk voor hen verplicht, ziek of niet ziek. Voorts tonen de cijfers een eerder afwachtende houding: slechts 17 procent versoepelde het telewerkbeleid, 18 procent voerde een beleid in.

Ook wat reisadvies aangaat, volgden de werkgevers eerder dan zelf aan te sturen. Staat de overheid nog reizen toe, dan de meeste werkgevers ook. Raadt de overheid reizen naar risicogebied af, dan de meeste werkgevers ook. Op 12 maart zei 9 procent van de werkgevers nog zakenreizen naar een risicogebied niet te zullen verbieden.

Ongeveer de helft van de werkgevers klasseert werknemers in quarantaine als ziek. Eveneens ongeveer de helft betaalt het loon van werknemers in quarantaine gewoon door.
“Wat is quarantaine? Is de werknemer in quarantaine effectief ziek, dan wordt het loon de eerste 30 ziektedagen sowieso doorbetaald. Werkt de werknemer vanuit de plaats waar hij in quarantaine zit, dan is het logisch dat dan het loon doorloopt. Wordt quarantaine opgelegd, dan is dat overmacht en kan tijdelijke werkloosheid worden ingeroepen. Elke situatie heeft zo haar correcte antwoord”, zegt Katelijne Verboomen, directeur Kenniscentrum Acerta Consult.

De inschatting van de economische impact was voor de aanslag door Trump en het rampenplan verdeeld: 54 procent verwachtte geen omzetverlies, de andere 46 procent wel. Van degenen die het minder rooskleurig inzagen, 39 procent dat het verlies toch onder 20 procent zou blijven, wat al bij al een vrij positieve inschatting van de situatie was.

(*) De gegevens komen van een online enquête onder een representatief staal van 745 bedrijven met minstens 50 werknemers die liep van 10 tot en met 12 maart. Er waren 117 respondenten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen