< Terug naar overzicht

Corona is good for you, HR

Dankzij de coronacrisis zijn wereldwijd het vertrouwen van bedrijfsleiders in HR en de geloofwaardigheid van de professie stevig toegenomen. Dat is een bevinding van een enquête bij 3.630 executives buiten het domein. Komt het toch nog ooit goed met de CEO?

De survey over trends in HR werd – zoals elk jaar – uitgevoerd door een van de grootste consultancybedrijven en bestrijkt verscheidene aspecten van het personeelsbeleid. We pikken er slechts één thema uit.
Vorig jaar stelde slechts een minderheid van de bedrijfsleiders (42 procent) vertrouwen in HR en 26 procent zag het helemaal niet zitten met uw activiteiten. Dit jaar is het anders: 54 procent van de respondenten schonk u zijn vertrouwen en het percentage van de ontevredenen zakte tot 12 procent (meer dan een halvering). Het aandeel dat ‘een beetje’ vertrouwen heeft, blijft hangen op ongeveer een derde.

Bij de grote directeurs hangt het vertrouwen dat HR in staat is de volgende jaren verandering mee te sturen sterk samen met hun persoonlijke overtuiging dat hun organisatie klaar is om zich aan te passen en nieuwe rollen op te nemen, dat de ingrepen tijdens de coronacrisis de medewerkers geholpen hebben de persoonlijke en professionele eisen met succes te integreren en dat zij klaar zijn voor investeringen in nieuwe zakelijke uitdagingen.
HR verdiende zijn goede punten vooral op de terreinen veiligheid en gezondheid (volgens 73 procent van de executives), communicatie (54 procent) en werknemerswelzijn (39 procent). De meeste impact heeft u volgens uw bazen dus in de uw traditioneel toegewezen opdrachten.

Voor we het vergeten: aan de survey namen ook HR Executives deel. Het zal u na het voorgaande niet verbazen dat zij zelfvertrouwen getankt hebben. Bij HR heeft 74 procent nu vertrouwen in zijn eigen (dienst), tegenover slechts 58 procent vorig jaar. Toch zit er nog een restant van vier procent HR-vogels in zijn kot dat zijn eigen (dienst) voor geen kat vertrouwt.

Een interessante momentopname. Wat betekent dit voor 2021 en verder? Moet HR zich weer concentreren op de basics, waar het blijkbaar het meeste resultaat boekt volgens de beslissers? Of moet HR het toegenomen vertrouwen proberen te verzilveren om werk te hertekenen en zijn invloed te vergroten op de missie en de doelen van de organisatie?
Maar misschien is volgend jaar deze tijd samen met het coronavirus ook het toegenomen vertrouwen in HR weg gevaccineerd?

Laat mij weten wat u ervan denkt: jos.gavel@hrsquare.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen