< Terug naar overzicht

Computer zal recruiter vervangen

Heeft u een job die voornamelijk bestaat uit werving en selectie? Dan heeft de Amerikaanse recruitmentgoeroe Kevin Wheeler slecht nieuws over uw jobzekerheid. Hij voorspelt immers dat in de toekomst recruiters nog maar 10% van hun huidige werk zullen doen.

Kevin Wheeler is er zeker van dat computers de meerderheid van het recruitmentwerk zullen overnemen. De rol van de mens in het veranderende werving- en selectieproces kan daarbij krimpen tot 10% van het huidige werk van recruiters. Ook recruiters die nu nog kandidaten zoeken in online-databases zullen vervangen worden door applicaties. Wheeler verwacht dat over enkele jaren de potentiële kandidaten gewoon op je scherm oppoppen, zodra je ze nodig hebt.

Ook het gebruik van sollicitatiegesprekken om de geschiktheid van een kandidaat na te gaan, zal verdwijnen. Voor functies waarvoor kandidaten met eenduidige kwaliteiten nodig zijn, kunnen algoritmen immers veel beter en sneller voorspellen welke kandidaten het meest geschikt zijn.

Maar voor het gespecialiseerde wervingswerk voor zwaardere functies en voor leiderschapsrollen zijn recruiters wel onmisbaar. Recruiters hoeven dan ook niet echt te vrezen dat er helemaal geen werk meer voor hen zal zijn. Volgens Wheeler is de automatisering juist een voordeel, omdat zij daardoor meer tijd zullen kunnen uittrekken voor het relatiebeheer met kandidaten.

Bron: P&OActueel (www.penoactueel.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen