< Terug naar overzicht

Compromitterende foto’s op sociale media verminderen jobkansen

Een meerderheid van HR-verantwoordelijken nodigt kandidaten van wie compromitterende foto’s te vinden zijn op sociale media niet uit voor een sollicitatiegesprek. Kandidaten die hun online-profiel onderhouden, maken wel veel kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Dat blijkt uit een Brits-Amerikaanse enquête van het softwarebedrijf AVG Technologies. Een meerderheid van de 18- tot 25-jarigen springen slordig om met hun profiel op sociale media. Foto’s waarop ze dronken te zien zijn, verlagen nochtans hun kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek met 70 procent.

Anderzijds zegt twee derde van de ondervraagde HR-verantwoordelijken dat een verzorgd online-profiel een positieve invloed heeft en de kansen vergroot dat kandidaten uitgenodigd worden.

Tot slot blijkt dat bijna driekwart van de Amerikaanse en Britse HR-verantwoordelijken vaak een beroep doen op LinkedIn in hun zoektocht naar kandidaten.

De onderzoekers besluiten dat sociale media meer en meer het eerste verkennende sollicitatiegesprek vervangt. En adviseert jongeren dan ook om regelmatig hun online-profiel te onderhouden en er voor te zorgen dat eventuele compromitterende foto’s of commentaren verwijderd worden.

Anderzijds, uit een onderzoek van rekruteringssite Staff.com bij 25.000 respondenten blijkt dat 20 procent er niet om maalt te liegen in zijn cv om een toekomstige werkgever te imponeren.

Bron: HR Magazine (UK)

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen