< Terug naar overzicht

Complimenten verhogen de productiviteit op de werkvloer

Van een compliment van een leidinggevende gaan werknemers harder werken. Op afdelingen waar werknemers voldoende worden gecomplimenteerd, gaat de productiviteit zelfs met 5 tot 7 procent omhoog. Maar let op: ga niet willekeurig met bedankjes strooien.

Van een oprecht schouderklopje gaan we harder werken. Op afdelingen waar werknemers voldoende gecomplimenteerd worden, gaat de productiviteit met 5 tot 7 procent omhoog. Dat blijkt uit onderzoek van Arjan Non (Universiteit Maastricht) en Robert Dur (Erasmus Universiteit).

Arjan Non: “Wat mij vooral verbaasde, was dat zelfs wanneer alleen de beste werknemer publiekelijk complimenten krijgt, andere werknemers niet gedemotiveerd raken, maar ook harder gaan werken.”

Voor het onderzoek dachten driehonderd studenten als vakantiejob enquêtes te digitaliseren. In werkelijkheid waren ze echter proefkonijnen. Zo kreeg het ene team studenten na afloop van hun dienst een handgeschreven kaartje met een bedankje, ondertekend door de directeur. In een andere groep kreeg slechts de best presterende werknemer zo’n kaartje. Wat bleek: in beide gevallen presteerde de hele groep daarna beter.

Spontaan en onverwacht

Maar let op: willekeurig met complimentjes strooien, valt niet aan te raden. De onderzoeksgroep bekeek enkel hoe de studenten reageerden op spontane en onverwachte erkenning. Wat er gebeurt als je iemand aan de lopende band zou complimenteren, werd niet gemeten.

Arjan Non heeft echter wel een vermoeden: “Ik zou niet iedere dag met een kaartje aankomen. Een beetje creativiteit is gewenst: van een letterlijk schouderklopje of een uitgesproken compliment, tot een flesje wijn.” Het moet immers spontaan en onverwacht blijven om effect te hebben.

Oprecht

Alles draait om de gedachte achter het compliment. Zo kreeg een groep studenten in een vervolgstudie als bedankje extra geld bovenop het salaris. Arjan Non: “Dat werkte alleen als het geld leuk gepresenteerd werd. Als duidelijk was: dit is persoonlijk, hier zit werk in.” Extra geld met wederom een kaartje bleek bijvoorbeeld effectiever: werknemers raken pas gemotiveerd als ze zien dat hun leidinggevende moeite doet. 

Bron: NRC (nrc.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen