< Terug naar overzicht

Competenties updaten en talent zijn de grootste HR-uitdagingen

Competenties updaten, vacatures invullen en medewerkers (gemotiveerd) behouden zijn de grootste HR-uitdagingen waarvan bedrijven de komende twee jaar wakker liggen. Zo blijkt uit de Acerta Panel Survey. Opmerkelijk is bovendien dat werkgevers steeds meer out of the box denken om oplossingen te vinden.

De competenties van medewerkers die al in dienst zijn updaten of uitbreiden omdat ze andere taken zullen krijgen en het invullen van vacatures, zijn de grootste HR-uitdagingen voor de komende twee jaar zegt 80 procent van de werkgevers die deelnamen aan de Acerta Panel Survey. De helft van de werkgevers is er bovendien van overtuigd dat hun medewerkers in de nabije toekomst van job zullen moeten of willen veranderen. De reden? Omdat de job zelf geƫvolueerd is, de noden veranderd zijn, mensen uitgekeken zijn op hun baan of haar niet meer aankunnen.

Rematching

Om alle vacatures in te vullen en medewerkers te behouden zijn werkgevers steeds vaker bereid om out of the box te denken. Het intern tijdelijk of permanent rematchen van talent en taken is voor steeds meer bedrijven een nuttige en haalbare piste.

Over externe rematching, of het uitzenden van talent buiten de eigen ondernemingsgrenzen, zijn werkgevers terughoudender. Voor 40 procent en 50 procent van de werkgevers lijkt respectievelijk tijdelijke of permanente externe rematching wel nuttig. Maar slechts 25 procent en 40 procent vindt respectievelijk tijdelijke of permanente externe rematching ook haalbaar.

Vooral werkgevers die overwegend bedienden tewerkstellen, staan het meest open om medewerkers met andere werkgevers te delen. Slechts een kwart (26 procent) antwoordt "neen, ik deel geen bedienden". Werkgevers van arbeiders (59 procent neen) en kaderleden (44 procent neen) zien het minder zitten. Bovendien twijfelen werkgevers of hun werknemers gedeeld werkgeverschap een te overwegen idee zouden vinden.

Om van externe rematching een succesverhaal te maken, verwijzen werkgevers naar drie voorwaaren: een goede match tussen vraag en aanbod, voldoende tijd voor begeleiding en een eenvoudig juridisch kader.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen