< Terug naar overzicht

Collega’s belangrijkste bron van motivatie

Vriendelijke collega’s en niet geld houden medewerkers tevreden op het werk, meldt het Britse Personnel Today.

Bijna driekwart (73%) van de meer dan 1000 ondervraagde werknemers uit het Verenigd Koninkrijk vertelden aan de consultancy Chiumento dat de goede relatie met de collega’s de basis vormt van hun arbeidstevredenheid. Minder dan de helft (48%) duidt financiële vergoedingen aan als bron van motivatie. De top vijf van geluksfactoren op het werk wordt gevormd door vriendelijke collega’s, aangenaam werk, een goede leidinggevende, een aangenaam evenwicht tussen werk en privétijd en afwisseling in het werk.
Amper een kwart van de respondenten zegde professioneel ‘zeer gelukkig’ te zijn en één op vijf omschrijft zichzelf als ‘ongelukkig’ op het werk. Factoren die medewerkers ongelukkig maken zijn vooral het gebrek aan communicatie vanuit de top, een niet-competitief salaris, te weinig erkenning voor prestaties en een slechte leidinggevende.
De Chiumento Happiness Index bevestigt ook dat medewerkers van kleine bedrijven over het algemeen zichzelf als gelukkiger omschrijven dan degene die actief zijn voor grote ondernemingen. Van de werknemers met 20 tot 100 collega’s stelt 86% gelukkig te zijn op het werk, in organisaties met meer dan 1000 werknemers loopt dit percentage terug tot 78%.
Voorts zijn vrouwen in het algemeen gelukkiger op het werk dan mannen (82% tegenover 78%).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen