< Terug naar overzicht

Clash tussen generaties dreigt

Naarmate oudere werknemers langer aan de slag blijven, nemen generatieconflicten toe. Jonge werknemers vrezen immers dat ze hierdoor minder carrièrekansen krijgen en de productiviteit zal dalen.

Dat blijkt uit een enquête van consultant KPMG bij 1500 Britse werknemers. Bijna de helft van de respondenten (46 procent) zegt dat oudere werknemers met pensioen moeten gaan, zodat jongere werknemers meer carrièrekansen krijgen.

Ook de toegevoegde waarde van oudere werknemers wordt in vraag gesteld. Bijna de helft van de ondervraagden zegt dat een ouder personeelsbestand een negatief effect heeft op de productiviteit. Slechts 20 procent denkt dat werkgevers oudere medewerkers behouden wegens hun ervaring.

Anderzijds beseffen steeds meer werknemers dat langer werken onvermijdelijk is, omdat de levensverwachtingen stijgen. 81 procent verwacht dat door de hogere levensverwachting er steeds meer mensen in de armoede zullen belanden. Driekwart denkt zelfs dat ze gedwongen zullen zijn te werken ‘tot ze erbij doodvallen’.

Verschil in attitude


De studie toont ook aan dat de verschillende generaties een andere attitude hebben ten aanzien van werk. Meer dan de helft van de Generatie Y-werknemers (58 procent) zegt tevreden zijn met ‘voldoende verdienen’ in plaats van continu te streven naar een hoger loon. Dit percentage valt terug tot 48 procent bij babyboomers.

Generatie Y–jongeren hechten ook veel meer belang aan hoe organisaties hun maatschappelijke rol opnemen. 55 procent van de jongeren laat hun keuze van werkgever hierdoor bepalen. Bij Generatie X is dit 45 procent.

De jongste generatie bindt zich ook veel minder aan één werkgever en een kwart verwacht dat werknemers steeds vaker de missie en strategie van hun werkgever ter discussie durven stellen.

40 procent van de jongste generatie (Generatie Z, geboren na 1992) voorspelt dat medewerkers steeds vaker voor verschillende werkgevers tegelijk zullen werken.

Alleen flexibiliteit staat hoog op het verlanglijstje van alle werknemers, ongeacht hun leeftijd. De mogelijkheid om niet volgens het klassieke stramien van 9 tot 5 te moeten werken, bepaalt steeds vaker de keuze voor een werkgever.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen