< Terug naar overzicht

Christelijke vakbond verdedigt pesters niet

In het pestdossier bij Distrisud, waar een interim-arbeider zwaar gepest werd, heeft het ACV bouw-industrie & energie (ACVBIE) beslist dat de verdediging van de belangen van het slachtoffer prioritair zijn.

De ACVBIE-leden, waaronder twee militanten, zijn na intern onderzoek door de vakbond schuldig bevonden aan pestgedrag en zullen niet door de juristen van het ACV verdedigd worden voor de arbeidsrechtbank.

In een persbericht benadrukt de christelijke vakbond dat haar leden en vooral haar militanten een voorbeeldfunctie hebben. “Wij verwachten van onze militanten dat ze opkomen voor hun collega’s op de werkvloer. Dergelijk pestgedrag wordt niet getolereerd. Intussen werd de interne procedure tot schrapping van de ACV-ledenlijst opgestart voor de betrokkenen.”

Het ACV benadrukt dat het al veel gedaan heeft om pesten op het werk te stoppen. Alle leden kregen hierover een brief en binnenkort wordt het charter met rechten en plichten ondertekend door alle kandidaten voor de sociale verkiezingen. Ook in de militantenvorming wordt veel aandacht geschonken aan dit thema.

Bron: ACVBIE

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen