< Terug naar overzicht

CEO’s actief op sociale media worden als betere leiders gezien

Drie kwart van de global executives vindt het een goed idee dat CEO’s actief zijn op sociale media. De grootste voordelen van een ‘sociale’ CEO zijn een verbeterde bedrijfsreputatie, betere bedrijfsresultaten en betrokken medewerkers.

Dat blijkt uit onderzoek van het wereldwijd actieve pr-adviesbureau Weber Shandwick en onderzoeksbureau KRC Research. 76 procent van de global executives vindt het een goed idee dat hun CEO actief is op sociale media. Zij zien CEO’s die actief zijn op sociale media als betere leiders.

De senior managers zien heel wat voordelen in een CEO die actief is op sociale media. Volgens 80 procent zijn sociale media een goede manier om bedrijfsnieuws mee te delen. 78 procent zegt dat een ‘sociale’ CEO de bedrijfsreputatie ten goede komt. Drie kwart van de senior managers vindt dat het bedrijf daardoor een meer innovatief karakter heeft. Andere voordelen die managers opsommen zijn: een meer menselijk gelaat van het bedrijf en het is een goede manier om direct te communiceren met medewerkers.

CEO’s die niet actief zijn op sociale media, zijn daarom nog niet asociaal, toont het onderzoek. Zij communiceren via het intranet of de eigen website met medewerkers.

Er is geen enkele reden die er uitspringt waarom CEO’s niet actief zijn op social media. Een veel gebruikt excuus is dat het niet gebruikelijk is in de sector. Ze zien er het nut niet van in of ze vinden het te riskant.

“Van CEO’s wordt tegenwoordig verwacht dat ze 'content' aanleveren voor hun organisaties. Social media zijn niet alleen efficiënte middelen om informatie te ontsluiten en mensen te betrekken bij je merk, maar zorgen ook voor een perceptie van beter leiderschap onder executives”, zegt Leslie Gaines-Ross, Weber Shandwick’s chief reputation strategist.

630 senior professionals uit tien landen, inclusief opkomende en ontwikkelde markten, namen deel aan de online-studie. De vragenlijst definieerde social media participatie als 'het plaatsen van berichten, video’s, foto’s, enzovoort op een social media website.

Infographic
http://www.webershandwick.com/uploads/news/files/Social_CEO-Infographic.pdf

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen