< Terug naar overzicht

CEO verdient te veel

Een derde van de directeurs van de grootste Amerikaanse bedrijven meent dat CEO’s te veel verdienen. In 2001 was dat nog een kwart.

De beloningen voor CEO’s lopen uit de hand. Dat is de mening van een derde van de directeurs van de grootste Amerikaanse ondernemingen. In 2001 was nog een kwart deze mening toegedaan. Het jaarlijks onderzoek van Heidrick & Struggles International in samenwerking met het Center for Effective Organizations van de Marshall School of Business toont ook aan dat de directeurs ontevreden zijn over de regelgeving omtrent de inzage in de beloningen van topmanagers. De meesten betwijfelen of investeerders hier echt mee gediend zijn. Volgens de directeurs liggen consultants en nieuwe beloningsprogramma’s aan de basis van de te hoge CEO-lonen.
Verder kwam naar voren dat negen van de tien directeurs vindt dat de beloning van een CEO’s niet meer dan twee of drie keer hoger mag liggen dan die van de manager die net onder de CEO staat in de hiërarchie. Wel vindt 85% dat de verdeling in hun eigen onderneming ongeveer goed is. Iets meer dan de helft van de respondenten meent dat de beloning voor topmanagers ongeveer goed is, behalve in een paar opvallende uitzonderen.
Minder verrassend is dat de CEO’s die deelnamen aan het onderzoek minder vaak zeggen dat hun beloning te hoog is in vergelijking met directieleden die geen CEO zijn.

Bron: Managersonline.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen