< Terug naar overzicht

Carrièremanagement komt niet tegemoet aan noden werknemers

Ondanks de goede bedoelingen slagen werkgevers er niet in (aspirant-)managers die hun carrière willen uitbouwen op gepaste wijze te steunen, zo blijkt uit een internationale internetenquête bij ongeveer 1000 managers.

De HR-consultancy BlessingWhite ondervroeg via het internet 976 managers uit 33 landen. Van de respondenten had 57% een leidinggevende verantwoordelijkheid en werkte 30% in een organisatie die meer dan 10.000 medewerkers telt.

Gevraagd of de aanpak van hun werkgever aan hun persoonlijke carrièrenoden tegemoet komt, antwoordde amper 30% positief. Opvallend is dat jongeren (29 jaar of jonger) het meest tevreden zijn over de carrièreaanpak van hun werkgever. Binnen deze categorie zegde de helft dat de inspanningen van hun werkgever wel degelijk volstaan. Slechts een derde van de 45-plussers was dezelfde mening toegedaan.

Medewerkers met ambitie beweren dus niet echt voordeel te halen uit de bedrijfsinspanningen om hun carrière te ondersteunen. Nochtans gelooft 40% dat de werkgever wel degelijk moeite doet en echt toegewijd is om te helpen in het uitbouwen van een carrière (30% gaat hier weliswaar niet mee akkoord). De meeste respondenten geloven ook dat hun werkgever horizontale carrièrestappen aanmoedigt: 40% bevestigt dit, al spreekt 30% dit tegen. Een behoorlijk aantal - 38% - gelooft wel dat de werkgever vooral in carrièreontwikkeling voorziet voor de high potentials of voor specifieke werknemersgroepen.

Is carrièreontwikkeling gewoon interne PR of hebben medewerkers er daadwerkelijk iets aan? Hierover zijn de respondenten gelijk verdeeld: 36% beweert het een, 36% het ander. Worden de aspiraties gesteund door een talentmanagementsysteem of een ander initiatief? Terwijl 26% denkt van wel, gaat 44% niet akkoord.


De onderzoekers gingen ook de impact na van verschillende carrière-instrumenten. Middelen zoals carrièregidsen en brochures scoren erg slecht bij de respondenten. De beste zijn interactief en gepersonaliseerd: trainingen, workshops, coaching en mentoring komen het meest tegemoet aan de wensen van medewerkers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen