< Terug naar overzicht

Campusrekrutering van bij de start?

We zien het hier nog niet onmiddellijk gebeuren, maar in het Verenigd Koninkrijk zouden de grote campusrekruteerders al eerstejaars aan de universiteiten in het vizier nemen. Dit meldt althans een uitgever van een carrièregids voor eerstejaars. Ziet hij ze vliegen?

Sommige van de voornaamste bedrijven die aan campusrekrutering doen, zouden dit jaar hun pijlen richten op eerstejaarsstudenten. Dat bericht werd de wereld ingestuurd door Fresher Futures, een Brits carrièrejaarboek voor eerstejaars. De uitgever GTI Specialist Publishers citeert twee rekruteringsverantwoordelijken van investeringsbanken. Het Europese hoofd rekrutering van Goldman Sachs zegt dat zijn organisatie inderdaad een bijzonder programma opgezet heeft om eerstejaars “een voorproefje te geven van het leven in investeringsbankwezen”. Rebecca Neale, de vice-president en Europees verantwoordelijke voor aanwervingen van Morgan Stanley, doet een gelijkaardig verhaal. Volgens Neale is het investeringsbankwezen een gecompliceerde zaak. Daarom is het zinvol om studenten en potentiële werknemers zo snel mogelijk te traceren. Dat biedt meer tijd voor kennismaking, onderzoek en het opbouwen van een relatie tussen beide partijen.
De uitgever van het jaarboek verbindt ongetwijfeld uit marketingoverwegingen iets te verregaande conclusies aan dit fenomeen. “De toenemende wens van gerenommeerde wervers van studenten om deze te beïnvloeden gedurende de eerste jaren, is een betekenisvolle verandering”, luidt het. “Studenten moeten vandaag veel vroeger plannen en aan hun inzetbaarheid werken, vooral omdat op de huidige arbeidsmarkt een graad niet volstaat.”
Wij menen echter dat zelfs twee dikke zwaluwen de lente niet maken. Dergelijke vroege rekrutering blijft een marginaal gegeven, zeker ook in België. Al verzekeren personen die de branche kennen ons dat - eens de arbeidsmarkt weer krapper zou worden - de campusrekrutering ook vroeger zou beginnen (hoewel waarschijnlijk niet bij eerstejaars). Overigens doet zeer prille campusrekrutering zowel de kost van de operatie als de kans op mislukking stijgen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen