< Terug naar overzicht

Burn-outcoaches gaan zelf op zoek naar charlatans

Binnenkort kan u een klacht indienen tegen burn-outcoaches die onterecht medische diagnoses stellen, onethisch te werk gaan of patiënten aan het lijntje houden voor geldgewin. Een nieuwe belangenvereniging richt immers zelf een tuchtorgaan op.

De behandeling van burn-out is een industrie geworden waar niemand nog vat op heeft. Het probleem zelf is alvast niet gering: momenteel zijn 8200 mensen arbeidsonbekwaam door burn-out. Dat is een stijging met 100 procent sinds 2010.

De Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches (VESB) wil nu actie ondernemen tegen charlatans die uitgebluste werknemers coachen. “Een minderheid verpest ons imago”, stelt voorzitster Annita Rogier. “Daarom hebben we beslist om een onafhankelijk tuchtorgaan op te richten waar patiënten met klachten terechtkunnen. We bestuderen dat met een jurist en zullen ook externe experts aantrekken.”

Het VESB bestaat nog maar enkele maanden, maar telt al meer dan tweehonderd leden. Coaches die zich aansluiten, moeten een gedragscode ondertekenen. Overtreden ze die, dan riskeren ze straks vervolging door de tuchtcommissie.

De Gentse neuropsycholoog Michael Portzky reageert alvast voorzichtig positief: “Het is lovenswaardig dat de sector zichzelf wil reguleren. Al zou het meer juridische waarde hebben als ook de overheid zich engageert.”

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen