< Terug naar overzicht

Burn-out loert om de hoek bij 1 op de 10 werknemers en zelfstandigen

9,6% van de werknemers en 10,2% van de zelfstandige ondernemers in Vlaanderen kampten in 2013 met acute psychische vermoeidheid of burn-outklachten. Een te hoge arbeidsbelasting leidt zelfs al bij jongeren tot burn-outklachten.

Dat blijkt uit onderzoek van de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid. Onderzoekers Ria Bourdeaud’hui en Stephan Vanderhaeghe voerden een verkennende analyse naar burn-outklachten uit op basis van de gegevens uit de Vlaamse Werkbaarheidsmonitor, een driejaarlijkse enquête bij een representatief staal van werknemers en zelfstandige ondernemers. In het onderzoek worden respondenten met acute psychische vermoeidheid en personen met burn-outklachten gedetecteerd.

9,6% van de werknemers en 10,2% van de zelfstandige ondernemers in Vlaanderen kampten in 2013 met acute psychische vermoeidheid of burn-outklachten. Dat komt overeen met ongeveer 220.000 werknemers en 33.000 zelfstandige ondernemers. Deze personen zijn nog wel aan het werk, maar slagen er niet meer in om 100% adequaat te functioneren in hun job.

Burn-outklachten komen in alle leeftijdscategorieën voor, maar meer bij oudere werknemers. Van de 50-plussers kampt 10% met burn-outklachten, maar ook al 7,5% van de werknemers jonger dan 30 jaar ervaart acute psychische vermoeidheid.

De percentages burn-outklachten bij werknemers liggen hoger bij vrouwen (10,1%) dan bij mannen (9,1%) en bij voltijders (10,0%) ten aanzien van de deeltijders (8,7%). Ook bij (midden)kaders (12,1%) en onderwijsmedewerkers (11,9%) ligt dit percentage beduidend hoger dan bij de andere beroepsgroepen.

Voor het ontwikkelen van burn-outklachten blijkt vooral de hoge arbeidsbelasting zwaar door te wegen. Het gaat hier vooral over de belasting op kwantitatief vlak (hoge werkdruk), maar ook over de belasting in emotionele termen (emotionele belasting). De relatief hoge percentages voor burn-out bij onderwijsmedewerkers zijn hiervan getuige.

Ook andere factoren op het werk kunnen een rol spelen bij het ontstaan van burn-out. Werknemers die niet goed gecoacht worden door hun leidinggevende, bijvoorbeeld, maken dubbel kans om burn-outsymptomen te ontwikkelen. Voor zelfstandige ondernemers is een ernstig competentiedeficit op het vlak van management en beheer van de organisatie een belangrijke risicofactor voor burn-outklachten.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen