< Terug naar overzicht

Burn-out is een maatschappelijk probleem

Het debat over burn-outs moet met de hele samenleving gevoerd worden, en niet enkel met de werkgevers. Daarvoor pleiten werkgeversorganisaties Unizo, VBO, VKW en Voka in een gezamenlijk persbericht, nadat uit een onderzoek van Securex is gebleken dat één op de tien werknemers met een burn-out kampt.

“De oorzaak is een maatschappelijk probleem, en niet dat van de werkplek in de eerste plaats”, klinkt het bij de organisaties. “Als de ‘work-life balance’ een invloed heeft op het psychisch welbevinden van de mens, dienen we de ‘life-factor’ even kritisch te bekijken als de ‘work factor’.” De werkgevers wijzen op de vele keuzemogelijkheden en de hyperconnectiviteit, die leiden tot veel prikkels en stress. En bedrijven zijn hiervan net zoveel slachtoffer als andere actoren in de maatschappij. In het bedrijfsleven is er nu al veel aandacht voor burn-out, maar de werkgever kan het probleem niet alleen oplossen, klinkt het.

Volgens de werkgeversorganisaties zitten we in een overgangsperiode, waarin we moeten leren omgaan met de vele prikkels. “Hoe we dat moeten doen, is niet zo evident, maar er bestaat geen unieke oplossing voor. Sommige bedrijven hebben hun beleid over bereikbaarheid intussen aangepast. Sommige bedrijven maken het zelfs onmogelijk om thuis e-mails te checken.”

De werkgevers benadrukken ook de inspanningen die zij reeds doen, zoals ook uit het onderzoek van Securex van vorige week was gebleken: bijna de helft van de grote en een kwart van de kleine organisaties voert een burn-out-beleid. Die bedrijven slagen er ook in om het aantal gevallen te verminderen. “Maar het bedrijfsleven kan dat dus niet alleen”, onderstrepen de werkgevers. “Misschien moeten we temporiseren als samenleving, en weer meer de stilte en rust koesteren.”

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

3 reacties

  • Op 10 februari 2015 om 13u03, zei Inez Senecaut:

    Individuen zijn complexe wensen, doe daar de factor interactie bij en je beseft dat er vele samenhangen zijn. Dat is niets nieuws. Vooruitgang is evolutie. Maar af en toe eens stoppen en gegaan wat echt nodig is & wat slechts een hype of gecreëerde behoefte ...... Luisteren naar de eigen lichaam, niet zomaar "Back to Basics" maar KIS (keep is simple) is toch een echte deugd. “Misschien moeten we temporiseren als samenleving, en weer meer de stilte en rust koesteren.”: why not !

  • Op 08 februari 2015 om 09u51, zei Ides De Vos:

    Burnout is inderdaad een maatschappelijk probleem .Het is een systemisch probleem , complex door de vele spelers :individu, werkgever, werknemers, familie , vriendenkring , sociale media , maatschappij...Oplossingen zoeken in één deel zal misschien op korte termijn een oplossing geven , maar misschien onverwachte en onvoorspelbare gevolgen elders scheppen .Vertrekkend van ons eigen kennenen onze eigen doelstelling in het leven , en het inzicht hebben hoe andere systemen( met hun doelstellingen ) en omgeving daar invloed op hebben , kan al een eerste stap zijn , om daarop moeten reageren .Het moet zeker niet blijven bij het individu :elk moet zijn eigen verantwoordelijk nemen en kijken hoe hij de anderen beïnvloedt.

  • Op 07 februari 2015 om 15u28, zei Dirk Ameel:

    Daarom moet ook interactief en verbindend naar oplossingen toe gewerkt worden: alle betrokkenen bij een burn-out, moeten deelnemen aan het proces en samen op zoek gaan naar een gepaste oplossing (niet één partij zoals vaak ...): d.i. bereid zijn hun aandeel in de burn-out te benoemen en zich te engageren voor een oplossing.

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen