< Terug naar overzicht

Brusselse zelfstandigenorganisatie Izeo opgericht

In Brussel ziet een nieuwe zelfstandigen- en ondernemersorganisatie het licht. De tweetalige organisatie Izeo wil op termijn 30.000 leden hebben, of 15 procent van de 200.000 zelfstandigen die actief zijn in Brussel en het economische hinterland. Unizo reageert scherp.

Izeo wil naar eigen zeggen “uitgroeien tot de toonaangevende referentie die 200.000 zelfstandigen ondersteunt, verenigt en vertegenwoordigt”.

“De komst van Izeo vult een lacune”, zegt Miguel Van Keirsbilck, de secretaris-generaal van Izeo. “Onze hoofdstad beschikte nog niet over een representatieve organisatie voor alle handelaars, ambachtslieden, vrije beroepen en managers van kmo's.”

Izeo schuift al meteen vier dossiers naar voren: minder lasten voor zelfstandigen, begeleidingscheques om faillissementen te vermijden, de mobiliteitsproblemen in het Brussels gewest en administratieve vereenvoudiging.

Izeo wordt ondersteund door de sociale groep Partena en de Brusselse werkgeversorganisatie BECI.

“De lacune waarop BECI, bij monde van hun nieuwe afdeling IZEO, tracht in te spelen, is er niet. Verdeeldheid zaaien onder Brusselse ondernemersorganisaties door te pretenderen dat die er wel is, werkt contraproductief voor de belangenbehartiging”, reageert Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen