< Terug naar overzicht

Brusselse ambtenaren kunnen vanaf de zomer thuiswerken

De ambtenaren van het Brussels gewest kunnen vanaf augustus 2012 thuiswerken. Het telewerken wordt voortaan ook mogelijk voor werknemers van enkele instellingen van openbaar nut, zoals bij het Brussels Instituut voor Milieubeheer.

Dat blijkt uit het antwoord van Brussels staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Bruno De Lille (Groen) op een vraag van CD&V'ster Bianca Debaets. Vanaf augustus 2012 zal in een eerste fase zowat 10 procent van de zowat 1800 gewestambtenaren kunnen telewerken. De Lille wil daarna nagenoeg alle ambtenaren de kans geven om één of verschillende dagen thuis te werken.

“Telewerk zorgt voor een gezinsvriendelijk klimaat op de werkvloer en laat mensen toe op een flexibele manier evenwicht te brengen in hun werk en privéleven. Bovendien levert telewerk ook een belangrijke tijdswinst op door de vermindering van het aantal woon-werkverplaatsingen”, laat Debaets nog weten in een communiqué.

Voormalig staatssecretaris van Ambtenarenzaken Brigitte Grouwels (CD&V) introduceerde in 2008 thuiswerken als een proefproject.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen