< Terug naar overzicht

Brussel goedkope woonplaats voor expats

Expats kunnen in Brussel nog steeds voor een interessante prijs een appartement huren. In de ranglijst van duurste steden bekleedt de Belgische hoofdstad plaats 26 in Europa en plaats 79 wereldwijd.

Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van consultant ECA International, die de huurprijzen in 120 grote steden wereldwijd vergelijkt. Het houdt daarbij rekening met de wijken en woonformules die vaak door expats worden uitgekozen.

Expats betaalden in 2010 in Europese steden gemiddeld 1050 euro voor en driekamerappartement van ongeveer 80 m². Dat is een stijging van 5 procent in vergelijking met 2009. In het crisisjaar 2009 daalden de prijzen met 5,5 procent.

De sterkste prijsstijgingen zijn opgetekend in Rusland, Zwitserland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In Athene, Boekarest, Madrid en Boedapest daalden de huurprijzen in 2010.

Opvallend is dat Parijs in 2010 net niet meer tot de top 10 van duurste steden wereldwijd behoorde, maar strandt op plaats 11. Dat heeft vooral te maken met de stijging van de prijzen elders. In Azië stegen de huurprijzen met gemiddeld 19 procent.

Tokio blijft voor expats wereldwijd de duurste stad qua logement. Je betaalt er 3410 euro voor een driekamerappartement. Moskou en Hongkong komen op de plaatsen twee en drie. Londen staat op de vierde plaats in de wereldranglijst.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen