< Terug naar overzicht

‘Bring your own device’ geen succes in Europa

‘Bring your own device’ is een hype in de bedrijfswereld, maar West-Europa is de grote uitzondering. De voordelen wegen voorlopig nog niet op tegen de nadelen.

Een analyse van studiebureau Strategy Analytics van ‘bring your own device’ (BYOD) toont in Noord-Amerika en de regio Asia/Pacific een toename is van respectievelijk 18 procent en 77 procent in de trend in het eerste kwartaal van 2013 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zo'n 44 procent van alle in Noord-Amerika verkochte smartphones wordt gebruikt in een BYOD-omgeving. In Asia/Pacific is dit 19 procent.

West-Europa volgt die trend niet, integendeel. Hier daalde het aantal BYOD-toestellen met 15 procent in het eerste kwartaal van 2013 in vergelijking met een jaar geleden. Tegelijk nam het aantal bedrijfstoestellen wel met 43 procent toe.

Er zijn verschillende redenen waarom West-Europa een buitenbeentje is. De hoge roamingtarieven en het feit dat operatoren werk- en privékosten niet kunnen scheiden op de afrekening houden de trend tegen. Tegelijk weten bedrijven niet zeker of de technologie al op punt staat om vreemde toestellen te beveiligen en vlot te beheren. Die zaken zorgen ervoor dat de voordelen nog niet opwegen tegen de nadelen.

Bron: Datanews

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen