< Terug naar overzicht

Brainstormen in groep is niet effectief

Medewerkers individueel met oplossingen laten komen en die dan samenvoegen, is veel effectiever dan brainstormen in groep. In groepen gaat de effectiviteit verloren doordat sommige medewerkers podiumvrees hebben, verlegen zijn of beducht voor het introduceren van radicale oplossingen. Soms is gewoonweg de groep te groot of te klein.

Volgens recent onderzoek is echter het grootste probleem van groepssessies dat deelnemers blijven hangen op en bij de ideeën van anderen. Onderzoekers van de Universiteit van Texas hebben dit experimenteel vastgesteld. De groep waarvan de studenten individueel oplossingen verzonnen en die later samenvoegden kwam tot meer en betere ideeën dan de groep die gezamenlijk met oplossingen kwam.

Volgens de onderzoekers komt dit door ‘cognitieve fixatie’. Groepsleden focussen op de eerste ideeën en blokkeren andere typen ideeën of oplossingen.

Het in een ruimte bij elkaar brengen van een groep mensen om met innovatieve oplossingen op de proppen te komen is dus lang niet altijd succesvol. Regelmatig een pauze inlassen, zodat groepsleden eerder geopperde ideeën 'loslaten' kan een oplossing zijn. Nog beter is het om medewerkers individueel met oplossingen te laten komen en deze dan samen te voegen.

Bron: Washington Post/P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen