< Terug naar overzicht

Brailleliga promoot tewerkstelling slechtzienden

De Week van de Brailleliga draait dit jaar rond de tewerkstelling van blinden en slechtzienden. De liga toont in de week van 29 mei tot 4 juni welke problemen slechtzienden ervaren op de arbeidsmarkt en hoe daaraan kan verholpen worden.

Wat moet een werkgever doen als één van zijn medewerkers plots of geleidelijk aan het zicht verliest? Hij kan dan technische hulpmiddelen inroepen om de arbeidspost aan te passen, een beroep doen op financiële tegemoetkomingen of de Brailleliga inschakelen voor vorming op maat, advies en begeleiding.


Tijdens de Week van de Brailleliga verspreidt de organisatie een brochure met de bestaande hulpmiddelen. Ze is bestemd voor werkgevers, personeelsverantwoordelijken en preventieadviseurs. Van 30 mei tot 1 juni zijn er informatie- en sensibilisatievergaderingen gepland voor de vertegenwoordigers van de drie gewestelijke diensten voor arbeidsbemiddeling: de VDAB, BGDA en Forem. Op zondag 29 mei nemen ziende en slechtziende personen samen deel aan de 20 kilometer van Brussel. Van 2 juni tot 4 juni loopt er een tentoonstelling van technische hulpmiddelen voor slechtzienden in het gebouw van de Brailleliga in Brussel, telkens van 11 tot 16.30 uur. Alle Belgische leveranciers stellen er hun materiaal voor (beeldschermloepen, brailleleesregels, spraakweergave enz.).Meer info: Sigrid De Crem, communicatieadviseur Brailleliga, 02/533.33.24.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen