< Terug naar overzicht

Boom voor kantoorraam verlaagt stress

Een flinke wandeling in het bos kan verkwikkend zijn. Tijdens de werkuren is dat echter niet altijd mogelijk. Maar uitzicht op bomen en andere planten vanop kantoor verdrijft eveneens stress en mentale vermoeidheid.

Dat blijkt uit onderzoek aan de Heriot-Watt University en de University of Edinburgh. De onderzoekers hebben de hersenactiviteit van proefpersonen gemeten tijdens een wandeling door het park en het drukke commerciƫle centrum van Edinburgh.

Tijdens de wandeling door het drukke stadscentrum bleken de proefpersonen opgewonden en gefrustreerd. Tijdens de wandeling door het park werd de hersenactiviteit rustiger en mediatiever.

Hieruit besluiten de onderzoekers dat een groene omgeving ruimte geeft om na te denken en niet zozeer dat alle aandacht verslapt. In een groene ruimte kan het concentratievermogen herstellen en kan men zich opnieuw opladen. En het goede nieuws is dat je daarvoor niet naar buiten moet gaan. Gewoonweg door het raam hangen en naar een aantal bomen turen zou ook werken aldus de onderzoekers.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen