< Terug naar overzicht

Bonden keuren ontwerpakkoord voor bedienden (van PC 200) goed

De bedienden uit het paritair comité 200 krijgen vanaf 1 oktober 2017 een koopkrachtstijging van 1,1 procent. Het ontwerpakkoord dat de vakbonden en werkgevers begin juni bereikten, is door de vakbonden goedgekeurd, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK.

Het akkoord omvat een loonsverhoging met 1,1 procent vanaf 1 oktober 2017, maar de werkgever kan ook kiezen voor een andere, gelijkwaardige koopkrachtstijging. In dat geval moet er wel ten laatste tegen 30 september een akkoord gevonden worden met de syndicale delegatie binnen het bedrijf.

Daarnaast kwamen vakbonden en werkgevers in het aanvullend paritair comité voor bedienden PC 200 - het grootste paritair comité - overeen om de stelsels voor brugpensioen en landingsbanen te verlengen.

Tijdskrediet

Het voltijds of halftijds recht op tijdskrediet met motief (zorg voor kind tot 8 jaar, palliatieve verzorging, verzorging zwaar ziek gezins- of familielid, zorg gehandicapt kind tot de leeftijd van 21 jaar) wordt vastgelegd op maximaal 51 maanden voor bedienden met minstens vijf jaar anciënniteit. Voorheen was dat 48 maanden. De overige stelsels inzake tijdskrediet in de sector worden verlengd tot en met 30 juni 2019.

Inzake vorming verandert er voorlopig niets: de werknemers hebben dit en volgend jaar telkens recht op twee dagen opleiding. Maar tegelijk worden door de sociale partners gesprekken opgestart voor de periode na 2018.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen