< Terug naar overzicht

Boetes om loonkloof tussen mannen en vrouwen te bestrijden

Werkgevers riskeren een boete als ze niet om de twee jaar het verplichte verslag over de bezoldiging van vrouwelijke en mannelijke werknemers meedelen aan de ondernemingsraad.

Sinds september 2012 zijn bedrijven met minstens vijftig werknemers verplicht om een analyseverslag op te stellen over de bezoldiging van mannelijke en vrouwelijke werknemers. Dit analyseverslag moet overhandigd worden aan de ondernemersraad. Die moet dat bespreken binnen de drie maanden na het afsluiten van het dienstjaar en voor de algemene vergadering.

Met deze maatregel wil de regering de loonkloof en de bestrijding ervan ook op het niveau van de onderneming permanent onder de aandacht houden.

Onlangs verscheen in het Belgisch Staatsblad een reparatiewet die de verplichting om een analyseverslag mee te delen aan de ondernemingsraad ook beboet. Tot nu was er geen sanctie voorzien als het analyseverslag niet werd meegedeeld. Voortaan riskeren ondernemingen strafrechtelijke boetes van 300 tot 3000 euro of administratieve boetes van 150 tot 1500 euro.

Een andere nieuwigheid is dat bij afwezigheid van een ondernemingsraad, het verslag overhandigd moet worden aan de vakbondsafvaardiging en niet langer aan het comité voor preventie en bescherming op het werk.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen