< Terug naar overzicht

BMW legt oudere werknemers in de watten

Autobouwer BMW heeft een assemblagehal zo ingericht, dat 50-plussers al het werk kunnen doen (bij gebrek aan jonger geschoold personeel).

Net als Belgiƫ, kampt Duitsland met een tekort aan jonger, geschoold technisch personeel. En dat voelt men ook bij de autofabrikant. In Duitsland is al 25 procent van de BMW-medewerkers ouder dan 50. Tegen 2020 zullen er dat dubbel zoveel zijn en bedraagt de gemiddelde leeftijd 46 jaar.

De nieuwe assemblagehal van de fabriek in Dingolfing is geheel ingericht voor 50-plussers. De nieuwe fabriekshal, die circa 21 miljoen euro heeft gekost, maakt gebruik van de nieuwste ergonomische inzichten. Met speciale rugsteuntjes, stretchers voor 'powernaps' en coaching door fysiotherapeuten.

Ook de productiesnelheid is aangepast tot een derde van het normale tempo bij andere fabrieken. Er is een betere verlichting en een minder lawaaierige omgeving.

De Beierse autoproducent is trots op zijn pionierswerk. Terwijl veel bedrijven van hun oubollige, vastgeroeste werknemers afwillen, benadrukt BMW dat deze fabriek tot doel heeft de waardevolle, meer ervaren werkers juist te behouden. Het bedrijf wil het nieuwe concept verder uitbreiden.

Bron: Knack

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen