< Terug naar overzicht

Bloggers op intranet bevorderen de productiviteit

Werknemers die op het intranet artikelen schrijven in webblogs, zijn goed voor de productiviteit van het bedrijf. Zelfs als ze schrijven over hun hobby’s.

Dat blijkt uit Amerikaans wetenschappelijk onderzoek. Drie Amerikaanse wetenschappers hebben 15 maanden lang intensief 2396 blog-schrijvers en -lezers gevolgd van een internationaal IT-adviesbedrijf.

In hun onderzoek maken de wetenschappers een onderscheid tussen weblogs die werknemers schrijven over hun werk en over hun vrije tijd. Werkgevers profiteren het meest van interne bloggers als zij toestaan dat ze niet alleen over hun werk schrijven, maar ook over wat hen daarbuiten bezighoudt.

Werknemers blijken graag te lezen wat hun collega’s in hun vrije tijd doen. Dat verstevigt de band tussen medewerkers en maakt hen ook nieuwsgierig wat hun collega’s over hun werk te melden hebben. Als medewerkers niet over hun hobby’s mogen schrijven, daalt ook het enthousiasme om over het werk te bloggen.

Online-communicatie versterkt offline


Via weblogs weten medewerkers van elkaar van hen bezighoudt en wie welke kennis heeft. Dat vergemakkelijkt onderlinge communicatie en zorgt ervoor dat werknemers elkaar sneller weten te vinden om samen te werken. “Online-communicatie versterkt de offline-communicatie”, is de conclusie van de wetenschappers. Op langere termijn heeft dit een positieve invloed op de productiviteit van het bedrijf.

Een belangrijke voorwaarde is wel dat de bijdragen van bloggers goed zichtbaar zijn. Hoe méér lezers bloggers hebben, hoe meer zij zich gestimuleerd voelen om interessante artikelen te schrijven.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen